Blog
Tejes karfiolleves, chilivel
2014.02.08 19:51Tejes karfiolleves, chilivel
Hozzávalók:
- • 1 fej karfiol,
- • 1 fej karfiol
- • tej
- • répa
- • petrezselyem
- • kevés rizs
- • liszt
- fűszerek:
- • Sárréti „Füstölt Cayenne” őrölt paprika,
- • Sárréti „Chilis Show”,
- • Sárréti „Pusztapaszta”, esetleg „Csák Norris”, „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra bontom, majd jól megmosom. Ezután a répát és a petrezselymet megtisztítom,
megmosom, majd egyenletesen felkarikázom. Egy edénybe felteszek vizet, amikor
felfőtt belerakom a répát és a petrezselymet, majd szórok bele Sárréti „Chilis Show”-t.
Néhány percig főzöm, azután hozzáadom a karfiolrózsákat és a Sárréti „Pusztapasztát”
vagy egyéb Sárréti csípős szószt és tovább főzöm. Eközben lisztből és tejből habarást csi -
nálok. Kb. 2-3 evőkanál liszthez óvatosan adagolom a tejet és közben csomómentesre keverem
(ha nem sikerült teljesen, semmi vész, áttörhetjük egy sűrű lyukú szűrőn). Amikor
már majdnem jó a karfiol, akkor ráhabarok, közben folyamatosan kevergetem. Ezután
nagy lángon tovább főzöm a levest (így ha kicsit csomós is lett a habarás, a zubogó levesben
feloldódnak), végül hozzáadok 2-3 dl tejet (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet),
készre főzöm.
Tálaláskor a levest megszórom Sárréti Füstölt Cayenne őrölt paprikával.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc
Csípős BBQ csirkecomb
2014.02.08 19:46Csípős BBQ csirkecomb
Hozzávalók:
- • Egész csirkecomb,
- • Sárréti „Chilis Show”,
- • Sárréti „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz
- • ketchup,
- • Worcestershire szósz,
- • bors,
- • cukor,
- • igény szerint: fokhagyma, bazsalikom, majoránna, kakukkfű,
- • olívaolaj vagy vaj a zöldségekhez,
- • zsiradék a hússütéshez
Elkészítés:
A zöldségkörethez használható ízlés szerinti bármilyen fagyasztott zöldségkeverék vagy
friss zöldség (pl: paprika, hagyma, zöldbab, borsó, répa, zöldség, stb.) A csirkecombokat
megtisztítom, majd a csont mellett egy késsel megszurkálom, így nem lesz véres a csont
mellett. Sóval, borssal, fokhagymával, ízlés szerint egyéb fűszerrel megszórom. A combokat
beleteszem egy tepsibe, teszek rá zsiradékot, majd alufóliával lefedem. Előmelegített
sütőben 175-200 °C-on kb. 30 percig sütöm. Eközben elkészítem a mártogatós szószt. Egy
tányérba teszek ketchupot, csípős csiliszószt, Worcestershire szószt, kicsi cukrot, esetleg
bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet. Ezután jól összekeverem, míg az összetevők össze
nem állnak, ne legyen se híg, se darabos. Miután letelt a 30 perc a tepsit kiveszem és kife -
dem, majd így visszatolom a sütőbe sülni. Mikor már majdnem pirosra sült, újra kiveszem,
bekenem mindkét oldalát a csípős szósszal és készre sütöm, mikor a szósz már kérget alkot
a csirkecombon, akkor már ki lehet venni. A megmaradt szószt lehet a tányérokra tenni a
hús és a zöldségköret mellé. A körethez egy edénybe teszek vajat vagy olívaolajat, beleteszem
a zöldségeket, majd fedő alatt párolom. Időközben kis Sárréti „Chilis Show”-val
megszórom és készre készítem.
Jó tanács: Mind a szósznál, mind a zöldségeknél bánjunk óvatosan a csípőssel, inkább többször tegyünk keveset bele, nehogy ehetetlenül csípősre sikerüljön.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc
Első bejegyzés
2014.02.08 17:46Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.