Csípős BBQ csirkecomb

2014.02.08 19:46

Csípős BBQ csirkecomb
Hozzávalók:

  • • Egész csirkecomb,
  • • Sárréti „Chilis Show”,
  • • Sárréti „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz
  • • ketchup,
  • • Worcestershire szósz,
  • • bors,
  • • cukor,
  • • igény szerint: fokhagyma, bazsalikom, majoránna, kakukkfű,
  • • olívaolaj vagy vaj a zöldségekhez,
  • • zsiradék a hússütéshez

Elkészítés:
A zöldségkörethez használható ízlés szerinti bármilyen fagyasztott zöldségkeverék vagy
friss zöldség (pl: paprika, hagyma, zöldbab, borsó, répa, zöldség, stb.) A csirkecombokat
megtisztítom, majd a csont mellett egy késsel megszurkálom, így nem lesz véres a csont
mellett. Sóval, borssal, fokhagymával, ízlés szerint egyéb fűszerrel megszórom. A combokat
beleteszem egy tepsibe, teszek rá zsiradékot, majd alufóliával lefedem. Előmelegített
sütőben 175-200 °C-on kb. 30 percig sütöm. Eközben elkészítem a mártogatós szószt. Egy
tányérba teszek ketchupot, csípős csiliszószt, Worcestershire szószt, kicsi cukrot, esetleg
bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet. Ezután jól összekeverem, míg az összetevők össze
nem állnak, ne legyen se híg, se darabos. Miután letelt a 30 perc a tepsit kiveszem és kife -
dem, majd így visszatolom a sütőbe sülni. Mikor már majdnem pirosra sült, újra kiveszem,
bekenem mindkét oldalát a csípős szósszal és készre sütöm, mikor a szósz már kérget alkot
a csirkecombon, akkor már ki lehet venni. A megmaradt szószt lehet a tányérokra tenni a
hús és a zöldségköret mellé. A körethez egy edénybe teszek vajat vagy olívaolajat, beleteszem
a zöldségeket, majd fedő alatt párolom. Időközben kis Sárréti „Chilis Show”-val
megszórom és készre készítem.
Jó tanács: Mind a szósznál, mind a zöldségeknél bánjunk óvatosan a csípőssel, inkább többször tegyünk keveset bele, nehogy ehetetlenül csípősre sikerüljön.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc