Csípős BBQ csirkecomb

2014.02.09 08:56

Csípős BBQ csirkecomb
Hozzávalók:

  •  Egész csirkecomb,
  •  Sárréti „Chilis Show”,
  •  Sárréti „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz
  •  ketchup,
  •  Worcestershire szósz,
  •  bors,
  •  cukor,
  •  igény szerint: fokhagyma, bazsalikom, majoránna, kakukkfű,
  •  olívaolaj vagy vaj a zöldségekhez,
  •  zsiradék a hússütéshez

Elkészítés:
A zöldségkörethez használható ízlés szerinti bármilyen fagyasztott zöldségkeverék vagy
friss zöldség (pl: paprika, hagyma, zöldbab, borsó, répa, zöldség, stb.) A csirkecombokat
megtisztítom, majd a csont mellett egy késsel megszurkálom, így nem lesz véres a csont
mellett. Sóval, borssal, fokhagymával, ízlés szerint egyéb fűszerrel megszórom. A combokat
beleteszem egy tepsibe, teszek rá zsiradékot, majd alufóliával lefedem. Előmelegített
sütőben 175-200 °C-on kb. 30 percig sütöm. Eközben elkészítem a mártogatós szószt. Egy
tányérba teszek ketchupot, csípős csiliszószt, Worcestershire szószt, kicsi cukrot, esetleg
bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet. Ezután jól összekeverem, míg az összetevők össze
nem állnak, ne legyen se híg, se darabos. Miután letelt a 30 perc a tepsit kiveszem és kife -
dem, majd így visszatolom a sütőbe sülni. Mikor már majdnem pirosra sült, újra kiveszem,
bekenem mindkét oldalát a csípős szósszal és készre sütöm, mikor a szósz már kérget alkot
a csirkecombon, akkor már ki lehet venni. A megmaradt szószt lehet a tányérokra tenni a
hús és a zöldségköret mellé. A körethez egy edénybe teszek vajat vagy olívaolajat, beleteszem
a zöldségeket, majd fedő alatt párolom. Időközben kis Sárréti „Chilis Show”-val
megszórom és készre készítem.
Jó tanács: Mind a szósznál, mind a zöldségeknél bánjunk óvatosan a csípőssel, inkább többször tegyünk keveset bele, nehogy ehetetlenül csípősre sikerüljön.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc

Termékek

Tüzes Vörös chili lekvár

Érett Jalapeno és Serrano felhasználásával készül. Hasonlóan a „Szőkéhez” csípős, de íze egész más ; olyan ,,kell még” ízű.

Füst az üstben

Paradicsomos alappal, hagymával, bors keverékkel, kakukkfű, oregánó és füstölt cayenne chilivel állítjuk össze legújabb szószunkat. Ízét a fűszerek mellett  a füst jellemzi és a cayenne adja a pikáns csípősséget. Több féle ételhez ajánljuk; sültekhez, tészta ételekre, pizzára, kényerlángosra...

Chi-Lee

Legújabb szószunk alapja a sárga körte paradicsom és a világ egyik legerősebb paprikája a Trinidadi Skorpió. Íze az eddigi termékeinktől eltér,citrusos. Méltó vetélytársa a Csák Norrisnak!!! Elég bátor vagy?

"Csak" Norris *

Az eddigi legerősebb termékünk. Nem művészkedtünk a szellem chilit (Bhut Jolokia) és a Dorset Naga nevű chilit egyszerűen felrottyantottuk és tartósítószert adtunk hozzá. Itt érvényesül a világ egyik legerősebb chilijének az íze, de hogy ezt mennyire lehet érezni azt csak a legbátrabb kóstolók...

Tűzköpő

Extra erős chili szósz. Dorset Naga, Red Habanero és Szellem chili alkotják ezt az igazán erős szószt. Az alap ebben az esetben is paradicsom. „Haladóknak” ajánljuk! Sültekhez mártogatósként.

Pusztapaszta

Hasonlóan a Macskajajhoz egy „erős Pista” klón. Darált, sózott chili krém. Bolgár répa, topáz és Jamaicai Yellow nevű chiliből készítjük. Ajánljuk levesekhez, pörköltekhez.

Macskajaj chili krém

Darált, sózott Tabasco és Serrano chili. Tartósítva Nátrium-benzoáttal. Állagában a jól ismert ,,Erős Pista” nevű paprika krémhez hasonlít. A különbség az ízében és az erejében keresendő. Pörköltek, levesek ízesítéséhez ajánljuk. A vasárnapi húsleves elengedhetetlen kelléke! Nagyszerűen bevált a...

Chilis Show

Fűszer só. A nyers chilit darálás után keverjük a sóhoz. Ezzel új színt is kap az ételízesítő. Két fajta chilivel készítjük : Thai Sárkány és Bolgár Répa. Ajánljuk minden féle ételhez.

Tüzes Barna - chilis csoki krém

Mogyorós csoki krémbe kevertünk Demre chili port. Kóstolásnál a chili a háttérben marad, élvezhetjük a csoki ízét, aztán hirtelen megjön a kellemesen csípős chili. Egy igazi nasi! Fogyasztható magában, édes kekszre vagy piskótára kenve.

"Csípem a búrád" chilis méz

Kiváló minőségű akácméz és szárított-tört Thai Sárkány chili „házasítása”. Elsősorban megfázásos tünetekre, torokfájásra, köhögésre vagy ezek megelőzésére ajánljuk! A méz jótékony hatását ötvöztük a chiliben található Capsaicin nevű vegyülettel. Nagyszerűen felhasználható csirke, pulyka sütésénél...