Citromos mustáros csirke

2014.02.08 18:55

Hozzávalók:

  • • 1 kg csirkemellfilé,
  • • 2-3 dl tejszín,
  • • kapor,
  • • Sárréti „Chilis Show” vagy só,
  • • Sárréti „Tűzköpő” vagy „Csák Norris”, esetleg egyéb
  • csípős szósz,
  • • liszt,
  • • rizs,
  • • olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, majd felcsíkozom (mint a sertéshúst borsos tokánynál). Egy
edénybe öntök olívaolajat, beleteszem a csíkokat és pirítani kezdem. Mikor a húson már
fehér kéreg alakult ki, akkor hozzá adom a „Chilis Show”-t vagy a sót. Adok hozzá némi
vizet, valamint a felaprított kaprot és fedő alatt főzöm. Kb. 15-20 perc után, mikor már
majdnem megfőtt, hozzáöntöm a tejszínt és „Tűzköpővel” vagy „Csák Norris”-szal esetleg
egyéb Chilifarmos csípős szósszal ízesítem. Szórok bele kis lisztet – míg kellően be nem sűrűsödik
– csomómentesre keverem és tovább főzöm. Mikor már megfőtt, megkóstolom, ha
olyan az íze, mint szeretném, akkor lezárom. A rizshez teszek fel vizet, amikor felfőtt öntök
bele kis sót és a rizst és időként megkeverve készre főzöm, majd leszűröm és egy tálba teszem.Ezután lehet tálalni.

Ez egy igazán egyszerű, gyors, de valójában nagyszerű étel. Ez a legegyszerűbb változata, de lehet kombinálni gombával,
kukoricával, borsóval vagy egyéb mással is, viszont akkor Ügyeljünk arra, hogy abban a fázisban tegyük a húshoz az extra
alapanyagot, amikor együtt tudnak készre főni ( pl: a gombának elég 5-10 perc főzés is, a borsónak esetleg több kell ügyeljünk
tehát, hogy semmi se főjön szét.)

Jó étvágyat hozzá!

Beküldte: Kozma Ferenc