Tejes karfiolleves, chilivel

2014.02.08 20:09

Tejes karfiolleves, chilivel
Hozzávalók:

  •  1 fej karfiol,
  •  1 fej karfiol
  •  tej
  •  répa
  •  petrezselyem
  •  kevés rizs
  •  liszt

fűszerek:

  •  Sárréti „Füstölt Cayenne” őrölt paprika,
  •  Sárréti „Chilis Show”,
  •  Sárréti „Pusztapaszta”, esetleg „Csák Norris”, „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz

Elkészítés:
A karfiolt rózsákra bontom, majd jól megmosom. Ezután a répát és a petrezselymet megtisztítom,
megmosom, majd egyenletesen felkarikázom. Egy edénybe felteszek vizet, amikor
felfőtt belerakom a répát és a petrezselymet, majd szórok bele Sárréti „Chilis Show”-t.
Néhány percig főzöm, azután hozzáadom a karfiolrózsákat és a Sárréti „Pusztapasztát”
vagy egyéb Sárréti csípős szószt és tovább főzöm. Eközben lisztből és tejből habarást csi -
nálok. Kb. 2-3 evőkanál liszthez óvatosan adagolom a tejet és közben csomómentesre keverem
(ha nem sikerült teljesen, semmi vész, áttörhetjük egy sűrű lyukú szűrőn). Amikor
már majdnem jó a karfiol, akkor ráhabarok, közben folyamatosan kevergetem. Ezután
nagy lángon tovább főzöm a levest (így ha kicsit csomós is lett a habarás, a zubogó levesben
feloldódnak), végül hozzáadok 2-3 dl tejet (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet),
készre főzöm.
Tálaláskor a levest megszórom Sárréti Füstölt Cayenne őrölt paprikával.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc

 

Termékek

Tüzes Vörös chili lekvár

Érett Jalapeno és Serrano felhasználásával készül. Hasonlóan a „Szőkéhez” csípős, de íze egész más ; olyan ,,kell még” ízű.

Füst az üstben

Paradicsomos alappal, hagymával, bors keverékkel, kakukkfű, oregánó és füstölt cayenne chilivel állítjuk össze legújabb szószunkat. Ízét a fűszerek mellett  a füst jellemzi és a cayenne adja a pikáns csípősséget. Több féle ételhez ajánljuk; sültekhez, tészta ételekre, pizzára, kényerlángosra...

Chi-Lee

Legújabb szószunk alapja a sárga körte paradicsom és a világ egyik legerősebb paprikája a Trinidadi Skorpió. Íze az eddigi termékeinktől eltér,citrusos. Méltó vetélytársa a Csák Norrisnak!!! Elég bátor vagy?

"Csak" Norris *

Az eddigi legerősebb termékünk. Nem művészkedtünk a szellem chilit (Bhut Jolokia) és a Dorset Naga nevű chilit egyszerűen felrottyantottuk és tartósítószert adtunk hozzá. Itt érvényesül a világ egyik legerősebb chilijének az íze, de hogy ezt mennyire lehet érezni azt csak a legbátrabb kóstolók...

Tűzköpő

Extra erős chili szósz. Dorset Naga, Red Habanero és Szellem chili alkotják ezt az igazán erős szószt. Az alap ebben az esetben is paradicsom. „Haladóknak” ajánljuk! Sültekhez mártogatósként.

Pusztapaszta

Hasonlóan a Macskajajhoz egy „erős Pista” klón. Darált, sózott chili krém. Bolgár répa, topáz és Jamaicai Yellow nevű chiliből készítjük. Ajánljuk levesekhez, pörköltekhez.

Macskajaj chili krém

Darált, sózott Tabasco és Serrano chili. Tartósítva Nátrium-benzoáttal. Állagában a jól ismert ,,Erős Pista” nevű paprika krémhez hasonlít. A különbség az ízében és az erejében keresendő. Pörköltek, levesek ízesítéséhez ajánljuk. A vasárnapi húsleves elengedhetetlen kelléke! Nagyszerűen bevált a...

Chilis Show

Fűszer só. A nyers chilit darálás után keverjük a sóhoz. Ezzel új színt is kap az ételízesítő. Két fajta chilivel készítjük : Thai Sárkány és Bolgár Répa. Ajánljuk minden féle ételhez.

Tüzes Barna - chilis csoki krém

Mogyorós csoki krémbe kevertünk Demre chili port. Kóstolásnál a chili a háttérben marad, élvezhetjük a csoki ízét, aztán hirtelen megjön a kellemesen csípős chili. Egy igazi nasi! Fogyasztható magában, édes kekszre vagy piskótára kenve.

"Csípem a búrád" chilis méz

Kiváló minőségű akácméz és szárított-tört Thai Sárkány chili „házasítása”. Elsősorban megfázásos tünetekre, torokfájásra, köhögésre vagy ezek megelőzésére ajánljuk! A méz jótékony hatását ötvöztük a chiliben található Capsaicin nevű vegyülettel. Nagyszerűen felhasználható csirke, pulyka sütésénél...