Pestos burgonyasaláta, a Csont nélkül...csak egyszerűen BLOG receptje alapján.

2014.02.08 22:40

Hozzávalók (3 főre):

  • 0,5 kg újkrumpli-lehetőleg, de ne dőljünk kardnak, ha pont ősszel nem ilyenből készítjük
  • 10 dkg aszalt paradicsom, olíva olajban eltéve
  • 0,5 lime leve
  • darált bors-pár tekerés, ízlés szerint
  • 1 tk chilis show
  • az aszalt paradicsom olaja, a legvégén-mindet fel fogja venni a krumpli
  • 1 adag zöld pesto -annyi változtatással, hogy most chilis show és (dió helyett)
  • sózott kesudió került bele, viszont SAJT most NEM

    


További leírást az alábbi linken találtok:

http://csontnelkul.blogspot.hu/2013/11/pestos-burgonyasalata.html

"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfői ügyeit és dolgait."

Termékek

Tüzes Vörös chili lekvár

Érett Jalapeno és Serrano felhasználásával készül. Hasonlóan a „Szőkéhez” csípős, de íze egész más ; olyan ,,kell még” ízű.

Füst az üstben

Paradicsomos alappal, hagymával, bors keverékkel, kakukkfű, oregánó és füstölt cayenne chilivel állítjuk össze legújabb szószunkat. Ízét a fűszerek mellett  a füst jellemzi és a cayenne adja a pikáns csípősséget. Több féle ételhez ajánljuk; sültekhez, tészta ételekre, pizzára, kényerlángosra...

Chi-Lee

Legújabb szószunk alapja a sárga körte paradicsom és a világ egyik legerősebb paprikája a Trinidadi Skorpió. Íze az eddigi termékeinktől eltér,citrusos. Méltó vetélytársa a Csák Norrisnak!!! Elég bátor vagy?

"Csak" Norris *

Az eddigi legerősebb termékünk. Nem művészkedtünk a szellem chilit (Bhut Jolokia) és a Dorset Naga nevű chilit egyszerűen felrottyantottuk és tartósítószert adtunk hozzá. Itt érvényesül a világ egyik legerősebb chilijének az íze, de hogy ezt mennyire lehet érezni azt csak a legbátrabb kóstolók...

Tűzköpő

Extra erős chili szósz. Dorset Naga, Red Habanero és Szellem chili alkotják ezt az igazán erős szószt. Az alap ebben az esetben is paradicsom. „Haladóknak” ajánljuk! Sültekhez mártogatósként.

Pusztapaszta

Hasonlóan a Macskajajhoz egy „erős Pista” klón. Darált, sózott chili krém. Bolgár répa, topáz és Jamaicai Yellow nevű chiliből készítjük. Ajánljuk levesekhez, pörköltekhez.

Macskajaj chili krém

Darált, sózott Tabasco és Serrano chili. Tartósítva Nátrium-benzoáttal. Állagában a jól ismert ,,Erős Pista” nevű paprika krémhez hasonlít. A különbség az ízében és az erejében keresendő. Pörköltek, levesek ízesítéséhez ajánljuk. A vasárnapi húsleves elengedhetetlen kelléke! Nagyszerűen bevált a...

Chilis Show

Fűszer só. A nyers chilit darálás után keverjük a sóhoz. Ezzel új színt is kap az ételízesítő. Két fajta chilivel készítjük : Thai Sárkány és Bolgár Répa. Ajánljuk minden féle ételhez.

Tüzes Barna - chilis csoki krém

Mogyorós csoki krémbe kevertünk Demre chili port. Kóstolásnál a chili a háttérben marad, élvezhetjük a csoki ízét, aztán hirtelen megjön a kellemesen csípős chili. Egy igazi nasi! Fogyasztható magában, édes kekszre vagy piskótára kenve.

"Csípem a búrád" chilis méz

Kiváló minőségű akácméz és szárított-tört Thai Sárkány chili „házasítása”. Elsősorban megfázásos tünetekre, torokfájásra, köhögésre vagy ezek megelőzésére ajánljuk! A méz jótékony hatását ötvöztük a chiliben található Capsaicin nevű vegyülettel. Nagyszerűen felhasználható csirke, pulyka sütésénél...