Házi fűszerezésű tortilla tekercs különleges öntettel

2014.02.08 19:42

Hozzávalók:

  • • 1 csomag tortilla lap,
  • • 1 kg csirkemellfilé vagy sertéshús,
  • • zöldségek: kígyóuborka, paradicsom, paprika, kaliforniai paprika,
  • édes és csípős chili paprika, répa, vajsaláta, kukorica, bab
  • és mindaz mi fantáziánkba belefér ,
  • • hagyma ,
  • • fokhagyma ,
  • • Sárréti „Chilis Show” ,
  • • Sárréti „Füstölt Cayenne” őrölt paprika,
  • • Sárréti „Füst az üstben”, esetleg „Pusztapaszta”, „Csák Norris”,
  • „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz ,
  • • bors ,
  • • koriander,
  • • majoránna,
  • • babérlevél ,
  • • tárkony ,
  • • olívaolaj ,
  • • öntethez: tejföl ,
  • • salsához: 1 nagy sűrített paradicsom, cukor

Elkészítés:
A húst megmosom, és apró darabokra vágom (a forma lényegtelen). Egy lefedhető tálba
olíva olajat öntök, beleteszem a babérlevelet, tört koriandert, majoránnát, Sárréti „Chilis
Showt”, borsot, esetleg valamilyen Sárréti csípős szószt. Beleteszem a húst a pácba és jól
átforgatom, hogy mindenhol jó fűszeres legyen. Majd lefedve hűtőbe teszem 1-3 órára. Miután
a hűtőből kivettem, egy nagy serpenyőbe teszem (fűszeres olajat ráöntöm) és lefedve
párolom, és hozzáteszem a Sárréti „Füst az üstbent”, és valamilyen csípős Chilifarmos
szószt. Amikor puha a hús, akkor szép sültre pirítom.
Eközben elkészítem az öntetet egy nagy pohár tejfölt összetörök, fokhagymával, Sárréti
„Chilis Show”-al, „Füst az üstbennel”, Füstölt Cayenne paprikával, tárkonnyal ízesítem,
majd jól összekeverem. Majd lefedve hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek.
Salsa esetén hagymát felaprítok és fokhagymával együtt egy edényben pirítani kezdem.
Amikor üveges lett ráöntöm a sűrített paradicsomot és némi vizet, cukorral ellensúlyozom
a paradicsom savanyúbb ízét, teszek bele Sárréti „Chilis Show”-t és „Füst az üstbent”,
és/vagy egyéb Chilifarmos csípős szószt. Ha felmelegedett, a kicsire vágott paprikaféléket
beleteszem és fedő alatt készre csinálom (aki szereti kicsit ropogósra hagyja a paprikát,
akinek úgy nem jön be puhára főzheti).
A zöldséget felvágom, kukorica és babkonzervet kinyitom, répát lereszelem, salátát összetépkedem.
Mikróban vagy sütőben a tortilla lapokat egyesével felmelegítem, majd teszek bele húst,
zöldségeket végül az öntetet vagy salsa szószt. Ezután összetekerem, ha túl gazdagra sike -
rült, akkor összehajtogatom, majd a vendég elé tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc