Tejes karfiolleves, chilivel

2014.02.08 19:51

Tejes karfiolleves, chilivel
Hozzávalók:

  • • 1 fej karfiol,
  • • 1 fej karfiol
  • • tej
  • • répa
  • • petrezselyem
  • • kevés rizs
  • • liszt
  • fűszerek:
  • • Sárréti „Füstölt Cayenne” őrölt paprika,
  • • Sárréti „Chilis Show”,
  • • Sárréti „Pusztapaszta”, esetleg „Csák Norris”, „Tűzköpő” vagy egyéb csípős szósz

Elkészítés:
A karfiolt rózsákra bontom, majd jól megmosom. Ezután a répát és a petrezselymet megtisztítom,
megmosom, majd egyenletesen felkarikázom. Egy edénybe felteszek vizet, amikor
felfőtt belerakom a répát és a petrezselymet, majd szórok bele Sárréti „Chilis Show”-t.
Néhány percig főzöm, azután hozzáadom a karfiolrózsákat és a Sárréti „Pusztapasztát”
vagy egyéb Sárréti csípős szószt és tovább főzöm. Eközben lisztből és tejből habarást csi -
nálok. Kb. 2-3 evőkanál liszthez óvatosan adagolom a tejet és közben csomómentesre keverem
(ha nem sikerült teljesen, semmi vész, áttörhetjük egy sűrű lyukú szűrőn). Amikor
már majdnem jó a karfiol, akkor ráhabarok, közben folyamatosan kevergetem. Ezután
nagy lángon tovább főzöm a levest (így ha kicsit csomós is lett a habarás, a zubogó levesben
feloldódnak), végül hozzáadok 2-3 dl tejet (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet),
készre főzöm.
Tálaláskor a levest megszórom Sárréti Füstölt Cayenne őrölt paprikával.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc