Sárréti Chirkepörkölt

2014.02.08 19:03

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 csirke vagy valamelyik része (mell,
  • szárny, comb, far-hát, belszerv)
  •  3-4 fej hagyma
  •  1 üveges lecsó
  •  Tejföl (aki úgy szereti)
  •  Tészta
  •  zsír/olaj/olívaolaj tetszés szerint
  • Fűszerek:
  •  Sárréti „Chilis Show”,
  •  Sárréti Füstölt édes paprikaőrlemény,
  •  Sárréti „Csák Norris”, „Tűzköpő” vagy
  • egyéb csípős szósz,
  •  Sárréti „Fancsali Chili mix” (savanyúság
  • gyanánt)
  •  só,
  •  bors

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, ha egész csirke, akkor részeire bontom. A hagymát apróra vágom,
és zsiradékon üvegesre pirítom, kis Sárréti „Chilis Show”-al idő közben megszórom, ekkor
adok hozzá az üveges lecsóból és még egy kicsit pirítom. A tűzről félrehúzva szórok rá
Füstölt édes paprika őrleményt, kis borsot, kevéske Sárréti „Csák Norris”-t vagy Sárréti
„Tűzköpőt” vagy egyéb Chilifarmos csípős szószt (CSAK ÓVATOSAN BÁNJUNK VELE,
MERT NAGYON CSÍPŐS IS LEHET AZ ÉTEL). Kicsi vizet öntök rá és fedő alatt főzöm. Ha
sok levet ereszt a csirke, vagy sok lett a víz, azt időközben elfőzöm, míg egy kellően zaftos
pörköltet nem kapok. Ügyeljünk arra, hogy mikor „leveses” akkor ízetlenebb is, de amint
elfővi a felesleges vizet az íze úgy lesz egyre intenzívebb. Készre főzöm.
Egy másik edénybe teszek fel vizet a tésztának, amikor felfőtt, teszek bele sót és a tésztát,
majd megfőzöm.
Lehet is tálalni, mellé szervírozhatunk Sárrléti Chilifarm „Fancsali” chili mixet savanyúság
talán a legbátrabbaknak.
Amiért is különleges lesz ez a csirkepörkölt az nem más, mint a füstölt édes paprika, mert valami hihetetlenül feldobja az ételt. Ha a csípős szószokkal is kellően jól bá -
nunk, akkor egy különleges, pikáns étel válhat eme egyszerű ételből is. Ezen termékek és a Chilifarm tiszteletére, kapta ezt a fantázianevet a pörköltem.
Jó étvágyat hozzá!
Beküldte: Kozma Ferenc